Imatge d'arxiu d'una estació de Renfe
Imatge d'arxiu d'una estació de Renfe
Barcelona

Convocada una vaga de 24 hores a Adif, FEVE i Renfe el 3 d'agost

Els sindicats representatius a les empreses públiques del sector ferroviari espanyol han acordat que convocaran una jornada de vaga per protestar contra les retallades de l'executiu de Mariano Rajoy.

RedaccióActualitzat
Els sindicats representatius a les empreses públiques del sector ferroviari espanyol, Adif, FEVE (Ferrocarrils Espanyols de Via Estreta) i Renfe Operadora, han acordat que convocaran una jornada de vaga de 24 hores per divendres 3 d'agost en contra de les retallades de l'executiu de Mariano Rajoy.

Es tracta d'una primera mobilització. I és que els sindicats han advertit que, a partir de setembre, iniciaran contactes amb la resta d'empreses ferroviàries de l'Estat afectades per "consensuar noves accions conjuntes de pressió".

Els sindicats denuncien la voluntat de l'executiu espanyol de "retallar" també les condicions laborals dels treballadors d'Adif, Renfe Operadora i FEVE, com faran amb els funcionaris i s'oposen frontalment a la liberalització o fins i tot privatització dels serveis que va anunciar el mateix Mariano Rajoy durant la seva compareixença al Congrés.

En un comunicat, els sindicats denuncien que l'executiu espanyol ja hauria traslladat al Ministeri de Foment les indicacions per segregar Renfe Operadora en quatre societats anònimes; el primer pas per a la liberalització o venda del servei.
Anar al contingut