Jordi Ausàs en una imatge d'arxiu (Foto: ACN)
Jordi Ausàs en una imatge d'arxiu (Foto: ACN)
Lleida

L'exconseller Ausàs surt de la presó de Ponent després de pagar la fiança

La jutge de la Seu d'Urgell ha acordat la llibertat provisional de l'exconseller Jordi Ausàs. La decisió s'ha pres després d'haver-se pagat la fiança de 145.000 euros que li havia estat imposada. A l'exconseller no se l'ha pogut veure perquè ha sortit de la presó de Ponent per la porta del darrere.

RedaccióActualitzat
La jutge de la Seu d'Urgell ha acordat la llibertat provisional de l'exconseller Jordi Ausàs. La decisió s'ha pres després d'haver-se pagat la fiança de 145.000 euros que li havia estat imposada. L'exconseller, doncs, ha sortit de la presó de Ponent cap a dos quarts de set de la tarda, una vegada el jutjat de guàrdia ha comunicat a la presó de Ponent de Lleida, on els acusats han estat ingressats des de dissabte, el pagament de la fiança, segons fonts judicials.

Fonts d'institucions penitenciàries han confirmat a Catalunya Ràdio que Ausàs ha sortit del centre per una porta colindant de la presó que dóna al parc de bombers de Lleida i els mitjans no l'han pogut veure. El procurador del cas, que ha sortit en taxi, tampoc no ha volgut fer declaracions als periodistes.

La decisió judicial arriba coincidint amb la suspensió cautelar de militància que ha anunciat Esquerra Republicana, la formació on milita Ausàs, que va ser conseller de Governació del segon tripartit de la Generalitat. El també exalcalde de la Seu d'Urgell va ingressar a la presó de Ponent dissabte, juntament amb sis acusats més. Se'ls acusa de contraban i pertinença a grup criminal organitzat.

A més d'Ausàs, també han dipositat la fiança i han abandonat el centre penitenciari dos detinguts més per la seva presumpta implicació en el mateix cas. Es tracta de José Félix T. A. i Antoni R. E., tots dos amb una fiança de 23.000 euros.

Anar al contingut