Damasc

L'oposició siriana denuncia una nova matança d'almenys 200 persones a la regió de Hama

Unes 200 persones haurien mort a mans de l'exèrcit i les milícies pro Bashar al-Assad a la ciutat de Tremseh, a la província rebel de Hama. Si es confirmés, seria el cas més greu de violència des de l'inici de la revolta, fa 16 mesos.

RedaccióActualitzat
Entre 150 i 200 persones han mort a la localitat siriana de Tremseh, al centre del país. Seria una nova matança de civils a Síria, segons denuncia l'oposició. Si es confirmés, seria el cas més greu de violència des del començament del conflicte, ara fa 16 mesos.

Els rebels asseguren que la ciutat va ser atacada amb helicòpters de combat i tancs. Més tard, haurien entrat les milícies i haurien executat els veïns casa per casa.

Segons un insurgent de la zona, la massacre s'explica en part pel bombardeig d'una mesquita, on molta gent s'havia refugiat. La localitat ara és buida -diu-, la gent és morta o ha marxat.

Dues versions

L'observatori Sirià dels Drets Humans parla de més de 150 morts, però un cap rebel ha elevat el balanç a més de 200 víctimes.

La televisió estatal de Síria, en canvi, va assegurar que havien mort tres membres dels cossos de seguretat per atacs de grups terroristes armats, a qui el règim atribueix la massacre.

Armes químiques?

Als Estats Units preocupa el moviment que pugui estar fent el règim per endurir el conflicte. Segons publica el diari "The Wall Street Journal", les autoritats nord-americanes creuen que Síria ha començat a mobilitzar part del seu arsenal d'armes químiques.

L'administració dels EUA dubta sobre aquest moviment del règim. Segons el diari, hi ha divisió entre els que pensen que el president sirià, Bashar al-Assad, podria fer servir l'armament contra la seva pròpia població. Altres creuen que només intenta preservar les armes dels seus oponents.

Es creu que Síria és el país amb un arsenal més gran d'armes químiques del planeta. Entre d'altres, tenen gas sarín, gas mostassa i cianur.

Mentrestant, el règim ha cessat l'ambaixador a l'Iraq, l'endemà que anunciés la deserció en protesta per la repressió de Bashar al-Assad.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut