Fruita feta malbé per la pedregada
Fruita feta malbé per l'efecte de la pedra
Lleida

20 milions d'euros en pèrdues, primer balanç de la pedregada a la Plana de Lleida

En total, hi ha afectades 12.000 parcel·les, la meitat de les quals són d'arbres fruiters i l'altra meitat de conreus extensius com el blat. Hi ha una vintena de pèrits fent les valoracions i dilluns deu més s'afegiran a les tasques. Es preveu que els peritatges durin fins a finals de la setmana.

RedaccióActualitzat
La pedregada de dijous passat a la Plana de Lleida va causar danys per valor de 20 milions d'euros, segons la primera estimació de la companyia estatal d'assegurances Agroseguro. En total, hi ha afectades 12.000 parcel·les, la meitat de les quals són d'arbres fruiters i l'altra meitat de conreus extensius com el blat.

Segons ha explicat Xavier Joana, director general de la companyia a Catalunya, "aquest sinistre és complicat" perquè la pedregada ha passat "molt aviat", en el pitjor moment, perquè encara no s'havia collit res. Tot i això, si bé hi ha una zona molt afectada, n'hi ha una altra en què "l'afectació de les parcel·les no és total".

De moment, hi ha una vintena de pèrits fent les valoracions i dilluns deu més s'afegiran a les tasques. Es preveu que els peritatges durin fins a finals de la setmana.

La pedra va fer malbé unes 25.000 hectàrees de la comarca del Pla d'Urgell i de zones del Segrià, les Garrigues, la Noguera i l'Urgell.

Anar al contingut