França

Un alpinista de Sant Joan de les Abadesses, entre els nou morts per una allau al massís del Mont Blanc

Esteve Martínez, de 38 anys, és un dels nou morts en aquest massís dels Alps francesos. Un altre excursionista de Sant Joan, Guillem Ferrer, de 35 anys, està hospitalitzat, i un tercer, Toni Trilla, il·lès perquè s'havia quedat al refugi. Entre les víctimes mortals, hi ha un bomber madrileny. El despreniment de neu ha passat al Mont Maudit.

RedaccióActualitzat
Un alpinista de Sant Joan de les Abadesses és un dels 9 morts aquest dijous per una allau al massís del Mont Blanc, entre les quals també hi ha un bomber madrileny.

La víctima és Esteve Martínez, de 38 anys. Un altre excursionista del mateix municipi ripollès, Guillem Ferrer, de 35 anys, està hospitalitzat, però el seu estat no és greu, com ha explicat ell mateix en una emotiva entrevista a Catalunya Ràdio. A l'expedició encara hi havia un altre santjoaní, Toni Trilla, que no havia començat l'escalada i s'havia quedat al refugi perquè tenia problemes en una cama.

Tots eren experts en muntanya, segons ha explicat a Catalunya Ràdio el regidor d'Esports de Sant Joan de les Abadesses, Jordi Caparrós, i membres de la Unió Excursionista del municipi. El president de l'entitat, Jordi Miguel, ha explicat que Martínez "tenia fins i tot el títol de formador". L'Ajuntament de Sant Joan ha decretat per aquest divendres dia de dol.

L'altra víctima mortal de nacionalitat espanyola ha estat Joaquín Aguado, cap del Grup Especial de Rescats en Altura dels Bombers de la Comunitat de Madrid. En total, l'allau ha deixat 9 morts (a més del català i el madrileny, tres alemanys, tres britànics i un suís) i 12 ferits.

Fonts de la Gendarmeria d'Alta Muntanya de Chamonix (PGHM) han confirmat també que han trobat vives les quatre persones desaparegudes. Dues, de nacionalitat espanyola, havien anul·lat l'expedició i dues més havien optat per una ruta diferent.

L'allau ha tingut lloc poc després de les cinc de la matinada a més de 4.000 metres d'altitud. En concret, el despreniment de neu ha passat en l'anomenat mont Maudit, de 4.345 metres, una de les vies d'accés al Mont Blanc.

La Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya ha explicat que l'alcalde de Chamonix ha confirmat que cap butlletí alertava del perill d'allaus. La causa del despreniment podria ser la ruptura d'una placa de vent, tal com ha confirmat a Catalunya Ràdio el català hospitalitzat, Guillem Ferrer.

Aquest és l'accident més greu dels últims 4 anys al massís. El 2008 hi van morir 8 alpinistes.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut