Madrid

Rajoy treu la paga de Nadal als funcionaris i reduirà el nombre de dies lliures d'assumptes personals

El president espanyol ha dit que la mesura també afectarà els alts càrrecs de l'administració central, autonòmica i local, i ha demanat que s'hi sumin diputats i senadors. En el cas dels treballadors públics, la suspensació de la paga extra a partir d'aquest any es compensarà en forma de fons de pensions a partir del 2015.

RedaccióActualitzat
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha anunciat en en ple del Congrés dels Diputats que eliminarà la paga extra de Nadal d'aquest any als funcionaris, entre les mesures d'estalvi que el seu executiu vol aplicar a l'administració pública. La mesura també afectarà els alts càrrecs de l'administració central, autonòmica i local, i Rajoy ha demanat que s'hi sumin diputats i senadors. En el cas dels treballadors públics, la suspensació de la paga extra, però, es compensarà en forma de fons de pensions a partir del 2015.

Entre el nou paquet de retallades a la funció pública, el president espanyol ha avançat que reduirà el nombre de dies lliures d'assumptes personals de què gaudeixen els funcionaris, els coneguts "moscosos", en al·lusió al ministre socialista Javier Moscoso, que ho va aplicar.

El cap de l'executiu també ha anunciat que ajustaran el nombre d'alliberats sindicats amb el que disposa "estrictament" la llei. A més, les condicions en situació d'incapacitat temporal s'equipararan a la resta de treballadors i es facilitarà la mobilitat dels treballadors públics.

Durant la seva intervenció, ha informat que la partida de sous i salaris de l'administració pública és una de les més grans dels pressupostos i ha assegurat que el nombre de treballadors ha crescut des del 2007 en 289.000 persones mentre que en el sector privat s'han destruït 2,9 milions de llocs de treball.

Davant d'aquestes dades, el cap de l'executiu creu "necessària" una revisió integral de la funció pública ja que considera que el treball públic ha d'adaptar-se a la realitat econòmica actual.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut