Moscou

Més de 13.000 persones sense casa i uns 150 morts a causa de les inundacions al sud de Rússia

Més de 13.000 persones sense casa i prop de 150 morts és el balanç, encara provisional, de les inundacions al sud de Rússia a causa de les fortes pluges. Es preveu que el temporal continuarà a les pròximes hores. Els veïns de la regió acusen els responsables d'un embassament d'haver obert les comportes sense avisar. Putin diu que ho investigarà.

RedaccióActualitzat
L'aigua ha perdut força però encara ocupa la major part de la regió de Krasnodar, al sud de Rússia, prop del mar Negre. Mentre es busquen supervivents de la riuada, més de 13.000 persones segueixen sense poder tornar a casa. El balanç encara provisional ja eleva el nombre de morts fins a les 150 persones.

Popular destinació d'estiu per als russos de la capital, a Krasnodar ja feia dies que hi plovia. Però dissabte de matinada va arribar a Krimsk una riuada que va arrasar-ho tot. El pas d'un front va fer que en poques hores plogués el mateix que en cinc mesos.

L'aigua va entrar al poble amb tanta força que alguns veïns van haver de refugiar-se dalt dels arbres i les teulades. Diuen que la culpa va ser dels responsables d'un embassament proper, que haurien obert les comportes sense avisar.

El president Vladímir Putin ha observat des de l'aire els efectes dels aiguats. No ha sentit de primera mà les crítiques, però ha promès una investigació sobre si s'havia avisat els residents amb prou temps.

L'aigua continuarà caient, diuen les previsions, probablement fins dilluns.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut