Rasquera

Un jutjat paralitza cautelarment la plantació de marihuana de Rasquera

Una jutge de Tarragona admet a tràmit el recurs que l'Advocacia de l'Estat va presentar contra la planta de cànnabis. Al·lega que es podrien envair competències de l'Estat i la Generalitat en matèria de salut pública i seguretat ciutadana.

RedaccióActualitzat
Un jutjat de Tarragona ha paralitzat de forma cautelar la plantació de cànnabis de Rasquera. El jutjat contenciós administratiu número 1 ha admès a tràmit el recurs que l'Advocacia de l'Estat va presentar contra el projecte, inclòs al pla anticrisi d'aquest municipi de la Ribera d'Ebre. Rasquera té 15 dies per presentar-hi recurs.

La jutge al·lega que es podrien envair competències de l'Estat i la Generalitat en matèria de salut pública i seguretat ciutadana. I afegeix que els interessos de l'administració central prevalen sobre els de l'Ajuntament de Rasquera. Tot i això, la jutge respecta les finalitats d'investigació sobre el cànnabis que planteja el projecte.

El pla de Rasquera es va aprovar al ple municipal del 29 de febrer passat amb els vots favorables dels 4 regidors d'ERC i el rebuig dels 3 de CiU. El consistori va donar llum verda a la cessió d'una finca a l'entitat privada Associació Barcelonesa Cannàbica d'Autoconsum, ABCDA, per plantar cànnabis per als seus socials, fundar dues empreses municipals i crear 40 llocs de treball, un projecte que reportaria 1,3 milions d'euros en 2 anys a les arques municipals.

La proposta es va aprovar en referèndum popular amb un 56% dels vots, menys suport del que demanava l'alcalde. Tant l'Ajuntament com ABCDA van dir que el projecte quedava en suspens a l'espera del que diguessin les autoritats judicials.


Anar al contingut