L'exconseller de Turisme balear, Francesc Buils, d'Unió Mallorquina
L'exconseller de Turisme balear Francesc Buils, d'Unió Mallorquina
Palma

Condemnat a 3 anys l'exconseller de Turisme balear Francesc Buils

L'Audiència de Palma ha condemnat Francesc Buils, d'Unió Mallorquina, per haver beneficiat un exalcalde del seu partit pagant-li 15.000 euros de fons públics. Es tracta de la primera sentència del "cas Voltor" per corrupció.

RedaccióActualitzat
L'Audiència de Palma ha condemnat a 3 anys de presó l'exconseller de Turisme balear, Francesc Buils, d'Unió Mallorquina, per haver beneficiat un exalcalde del seu partit, pagant-li 15.000 euros de fons públics. Es tracta de la primera sentència del "cas Voltor" per corrupció.

La fiscalia havia demanat 4 anys de presó per a Buils per pagar entre el 2007 i el 2008 l'exalcalde de Sóller Antonio Arbona amb fons públics per uns projectes que no es van fer. De fet, aquest diners van servir per pagar-li la seva feina al partit nacionalista, que va dissoldre's durant l'anterior legislatura esquitxat pels nombrosos casos de corrupció.

El tribunal també ha condemnat Arbona a una pena d'un any de presó, que es pot evitar a canvi d'una multa; a un any i mig, Antonio Oliver, exgerent del l'Institut d'Estratègia Turística (Inestur), l'organisme que va pagar, i a quatre anys i mig de presó Antonio Rebassa, cap del departament responsable de la contractació.

Buils és el sisè polític de primera fila condemnat a les Balears per corrupció entre el 2003 i el 2011. També han estats condemnats l'expresident Jaume Matas (PP), l'exdirector general del Territori Jaume Massot (PP), l'exconseller de Territori de Mallorca Bartomeu Vicens (UM), l'exalcalde d'Andratx Eugenio Hidalgo (PP) i l'excap d'Urbanisme de Palma Javier Rodrigo de Santos (PP).
Anar al contingut