L'exconseller de Cooperació valencià, Rafael Blasco
L'exconseller de Cooperació valencià i portaveu del PP al Parlament, Rafael Blasco (Foto: EFE)
València

El jutge veu "indicis" per imputar l'exconseller de Cooperació valencià per malversació de fons públics

El jutjat que investiga una suposada trama de malversació de fons públics de la Generalitat Valenciana destinats a ajudes per a la cooperació internacional veu indicis per "imputar fets de naturalesa delictiva" a l'exconseller de Cooperació i portaveu del PP al Parlament, Rafael Blasco, que mantindrà el càrrec fins que la imputació sigui "efectiva", segons ha anunciat el president valencià, Alberto Fabra.

RedaccióActualitzat
El jutjat d'instrucció número 21 de València, que investiga una suposada trama de malversació de fons públics de la Generalitat Valenciana destinats a ajudes per a la cooperació internacional, veu indicis per "imputar fets de naturalesa delictiva" a l'exconseller de Cooperació Rafael Blasco. La jutge demana a les Corts valencianes que acreditin la condició de diputat autonòmic de Blasco, ara portaveu del PP al Parlament, i que la fiscalia es pronunciï sobre si s'ha d'elevar el cas al Tribunal Superior de Justícia del País Valencià.

La jutge instructora del "cas de cooperació" havia imputat fins ara 27 persones. Les últimes cinc, administradors d'empreses que van ser detinguts la setmana passada i van quedar en llibertat provisional. En l'operació, la jutge ha autoritzat registres en cases particulars i seus socials, cap, però, oficial. El 17 de maig es va aixecar el secret de sumari del cas, que està obert des de fa un any.

Blasco, apartat de les seves funcions

El president de la Generalitat Valenciana i del Partit Popular valencià, Alberto Fabra, s'ha reunit amb Rafael Blasco després de conèixer la investigació per presumpta malversació. Fabra ha anunciat que Blasco deixarà el càrrec de portaveu del grup popular a les Corts valencianes quan sigui "efectiva" la seva imputació. "No tindrà més remei que deixar-ho", ha dit.

El president valencià calcula que, després que la jutge hagi demanat a les Corts que acreditin la condició de diputat de Blasco, i a la fiscalia que es pronunciï sobre el trasllat de la causa al Tribunal Superior de Justícia valencià, podrien passar entre "tres setmanes i un mes" abans que s'acordi la imputació. Per això, tot i que Blasco ha posat el seu càrrec "a disposició" del president de la Generalitat, l'exconseller es mantindrà com a portaveu de moment, tot i que "no tindrà responsabilitat com a tal, no tindrà protagonisme", ha remarcat Fabra. Les funcions de Rafael Blasco passaran al viceportaveu Rafael Maluenda.

Anar al contingut