Washington

Obama diu que Europa ha d'injectar diners als bancs dèbils "tan aviat com pugui"

En ple debat sobre el rescat de bancs espanyols, el president dels Estats Units ha fet saber públicament el seu parer. Diu que Europa ha de fer passos per sortir de la crisi i aposta per recapitalitzar els "bancs dèbils" tan aviat com es pugui. També suggereix que les polítiques de creixement haurien d'imperar per sobre de les retallades.

RedaccióActualitzat
 El president dels Estats Units, Barack Obama, ha demanat als líders europeus "accions clares" per injectar capital "com més aviat millor" als bancs més dèbils per trobar una sortida a l'actual crisi financera. Tot i que ha dit que aquestes decisions "són fonamentalment a les mans dels líders europeus", Obama ha insistit en "la seriositat de la situació i la necessitat urgent d'actuar", que ha dit que "afortunadament" els polítics de la UE coneixen. Obama també ha emplaçat el Congrés dels Estats Units a aprovar mesures per enfortir l'economia nord-americana, que creu que podria veure's colpejada per una possible recessió a Europa.

En una compareixença a la Casa Blanca, el president dels Estats Units ha explicat que, durant les últimes setmanes, ha estat "en contacte freqüent" amb els principals polítics europeus i ha dit que "hi ha passos concrets que ells poden fer per evitar que la situació empitjori". En aquest sentit, Obama ha afirmat que tant important com la injecció de capital als bancs "és establir un marc i una visió per a una eurozona més forta, inclosa una cooperació més profunda en els pressupostos i en la política bancària".

Alerta per l'atur a Espanya

Pel que fa a països concrets, Obama ha dit que tant Espanya com Itàlia estan aplicant reformes "intel·ligents i necessàries", tot i que ha avisat que "no tot pot ser retallar" quan creix la desocupació. Ha apuntat que les mesures impulsades pels governs d'aquests països "necessiten temps i espai per donar resultats" i ha celebrat que, últimament, a banda de com solucionar els problemes de finançament, en paral·lel a Europa hi hagi converses sobre "com estimulem el creixement".

Obama també ha aconsellat que els ciutadans grecs segueixin a la zona euro, perquè els sacrificis que hauran de fer "seran més grans si opten per sortir de l'euro". Pel president dels Estats Units, la continuïtat de Grècia a la moneda única "és d'interès per a tots".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut