Imatge d'arxiu d'un tren de Rodalies de Catalunya - Renfe.
Imatge d'arxiu d'un tren de Rodalies.
Barcelona

Renfe nomena unilateralment el nou director de Rodalies a Catalunya

Miguel Pérez substituirà Miguel Ángel Remacha. El relleu s'havia d'aprovar en una reunió dimarts, però la trobada no es va fer perquè la Generalitat es va plantar davant Foment pels incompliments a Rodalies.

Catalunya RàdioActualitzat
Renfe ha nomenat unilateralment el nou director de Rodalies a Catalunya. És Miguel Pérez, que substitueix Miguel Ángel Remacha. Renfe havia de consensuar el relleu dilluns, a la reunió de l'òrgan mixt, on participen representants del govern i de la companyia, però la trobada no es va arribar a fer perquè la Generalitat es va plantar davant el Ministeri de Foment pels incompliments a Rodalies.

La Generalitat va al·legar que no volia parlar del nom del nou responsable de Rodalies, sinó del model del servei a Catalunya. Per aquest mateix motiu, l'executiu es va negar a firmar el nou contracte programa que engloba les actuacions a les vies fins al 2015.

Per donar-hi el vistiplau, el conseller de Territori, Lluís Recoder, va exigir a la ministra de Foment, Ana Pastor, que compleixi amb les inversions compromeses per a Rodalies i que modifiqui la llei ferroviària. Aquest canvi legal és el que ha de permetre a la Generalitat escollir operador, un dels punts que també preveu el contracte de serveis fins al 2015.

Anar al contingut