La web de la plataforma 15MpaRato contra l'expresident de Bankia.
La web de la plataforma 15MpaRato contra l'expresident de Bankia.
Barcelona

El @15Mparato aconsegueix en menys de 24 hores els diners per querellar-se contra Rato

Ni 24 hores ha trigat la plataforma per aconseguir els 15.000 euros que demanaven per presentar una querella contra l'expresident de Bankia per la seva gestió al capdavant de l'entitat. Uns donatius que han arribat als prop de 20.000 euros. #AporRato ha estat "trending topic" i molts han estat els missatges de suport a la causa.

Marta CarnicéActualitzat
Ni 24 hores ha trigat la plataforma 15MpaRato per aconseguir els 15.000 euros que demanaven per presentar una querella contra l'expresident de Bankia Rodrigo Rato, per la seva gestió al capdavant de l'entitat. Uns donatius que han arribat als prop de 20.000 euros, i han superat amb escreix l'objectiu marcat per aquest moviment nascut, diuen, per combatre "l'estafa de la banca". I és que s'havia fixat sis dies per aconseguir-los i la data límit del 13 de juliol.

Amb els missatges "#Ratofunding està fet! Ho hem aconseguit entre tots i en temps rècord. NO HI POSEU MÉS DINERS" i "Repetim: NO HI POSEU més diners! Objectiu de #RatoFunding complert! Ara #APorRato CC", @15MpaRato ha anunciat a Twitter que hi havien els diners per presentar la querella a través de la plataforma de finançament col·lectiu utilitzada pels "indignats" Goteo.org , sobretot gràcies a la xarxa social, on la querella ha tingut molt moviment, fins a situar-se en "trending topic" amb l'etiqueta #AporRato, però també amb #15Mparato i #Ratofunding. A més, s'han fet recuperar els de #Bankia i #15M.

La majoria dels missatges retuitejaven la notícia a la xarxa i molts celebraven la fita. Entre ells @democraciarelaya, que deia: "Aconseguit el repte i ara #APorRato! Vaja, vaja, sembla que hi ha ganes d'enviar algú #UnRatoALaSombra Ja..." .

En un missatge que ha difós @15MpaRato a través del blog que han creat per aquesta causa, la plataforma ha assegurat: "Ens rescatarem amb els diners que ens han robat els banquers, especuladors i polítics. Un a un. Gota a gota. Rato a rato". També ha anunciat que una cinquantena d'accionistes han donat suport a la querella en només mig dia, així com desenes de testimonis interns. A Twitter, han anunciat que presentaran la #QuerellapaRato el 14 de juny que ve a Madrid i al blog han fet una crida a sumar-hi suports.

Els diners serviran per interposar la querella, és a dir, segons explica el moviment, "per contactar amb els perjudicats que volen presentar-se, buscar dades i testimonis per a la seva redacció, redactar-la i preparar una setzena d'interrogatoris, entre d'altres. Ara bé, ja expliquen que, "si volem que es facin les coses bé", necessitaran més diners per contractar auditors i investigadors independents, que podia pujar el cost final entre els 30.000 i els 80.000 euros.

La plataforma reconeix que el cas del president de Bankia no és aïllat, però expliquen que l'han agafat de pilar per centrar la seva lluita. En qualsevol cas, reclamen presó i l'embargament dels seus béns.
Anar al contingut