Edimburg

Salmond posa en marxa la campanya oficial a favor de la independència d'Escòcia

El primer ministre d'Escòcia i líder del Partit Nacionalista Escocès (SNP), Alex Salmond, juntament amb personalitats de la cultura i el món empresarial escocès, ha donat aquest divendres el tret de sortida a la campanya pel "sí" al referèndum d'independència del 2014. Salmond ha fet una crida per aconseguir un milió de firmes a favor d'una declaració per l'estat propi abans de la data del referèndum, previst per a la tardor del 2014.

RedaccióActualitzat
El text assegura que seria "fonamentalment millor" que totes les decisions sobre el país es prenguessin a Escòcia. "Vull una Escòcia que parli amb la seva pròpia veu i faci la seva pròpia i única contribució al món: una Escòcia que està al costat de les altres nacions d'aquestes illes, com a nació independent", assegura el text de la declaració presentada aquest divendres.

Salmond ha rebut el suport de diverses estrelles de Hollywood com Alan Cumming i Brian Cox, així com també del famós independentista Sean Connery, que tot i que no era a l'acte, ha enviat un missatge a favor de la campanya en què deia que avui és un "dia històric" per Escòcia.

La campanya pel "sí" també ha rebut el suport de l'exdirector del Royal Bank of Scotland, George Mathewson i de grups de música escocesos com Codeine Velvet Club o Proclaimers. Les altres dues altres forces polítiques partidàries de la independència, el partit dels Verds, liderat per Patrick Harvie, i el partit socialista escocès de Colin Fox, també han assistit a l'acte. Harvie, ha defensat que al seu partit no són "nacionalistes", però entenen els beneficis de la independència.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut