Madrid

Aguirre s'empara en la llibertat d'expressió per defensar la suspensió de la Copa del Rei

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, ha desfermat la polèmica amb la seva proposta de suspendre la final de la Copa del Rei i celebrar-la a porta tancada per evitar xiulades a l'himne espanyol i al Príncep Felip. Però ella no pensa disculpar-se, sinó tot el contrari. Avui ha insistit en els seus arguments i respon als que s'emparen en la llibertat d'expressió que confia que també es respecti el seu dret a expressar-se lliurement.

RedaccióActualitzat
Esperanza Aguirre s'ha ratificat. Ella creu que la final de la Copa del Rei que disputen aquest divendres Barça i Athelic de Bilbao al camp de l'Atlètic de Madrid s'hauria de suspendre i jugar a porta tancada. El motiu: preservar l'himne espanyol i la família reial davant la possibilitat que les dues aficions els dediquin una xiulada com la de fa tres anys, quan tots dos equips també es van disputar la Copa del Rei, en aquella ocasió a València. Aliena a la gran polseguera que han aixecat les seves declaracions tant entre la classe política com entre els futbolistes que han de diputar la final, la presidenta de la comunitat de Madrid assegura que només ha expressat la seva opinió sobre el que creu que ha de fer un país seriós.

Als que asseguren que prohibir la final per evitar una possible xiulada seria anar en contra de la llibertat d'expressió, Aguirre els respon que confia que també es respecti la seva llibertat d'expressió: "Hi ha qui diu que no hauria d'haver dit el que he dit i que s'ha d'emparar la llibertat d'expressió dels que volen fer xiulades... Espero que també emparin la meva".

Patxi demana una rectificació

La ratificació d'Aguirre arriba el mateix dia que el lehendakari, Patxi López, li ha demanat per escrit que rectifiqui. L'alcalde de Bilbao afegeix que els polítics estan per calmar els ànims, no per encendre'ls. I és que segons el lehendakari, les declaracions de la presidenta madrilenya "projecten sobre el conjunt" de les aficions del Barça i l'Athletic "Possibles comportaments alentats per minories que volien aprofitar la final per amplificar reivindicacions extemporànies i conductes reprovables".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut