El Tresor Públic ha tornat a fer una emissió de bons.
El Tresor Públic ha tornat a fer una emissió de bons.
Madrid

El Tresor Públic col·loca 2.493 milions d'euros en bons i obligacions i n'eleva l'interès fins a un 50%

El Tresor Públic espanyol ha col·locat 2.493 milions d'euros en bons i obligacions en tres emissions de bons a tres i quatre anys i n'ha apujat entre un 20% i un 50% la rendibilitat, que en algun cas ha superat el 5%.

RedaccióActualitzat
La demanda de les entitats, que ha superat els 7.360 milions d'euros, ha permès adjudicar pràcticament el màxim previst en l'emissió, que oscil·lava entre els 1.500 i 2.500 milions d'euros. Així, la ràtio de cobertura, o la proporció entre la demanda i l'import adjudicat, és de gairebé tres vegades més.

Dels 2.493 milions d'euros adjudicats, 371,76 milions han estat a tres anys amb una rendibilitat del 4,421%, superior al 2,96% de la subhasta anterior, i 1.024,02 milions més, també a tres anys, al 4,917%, respecte al 4,069% anterior. També s'ha col·locat 1.097 milions d'euros a quatre anys a un interès del 5,13%, respecte al 3,428% anterior.

És la primera emissió després de l'anunci del govern espanyol que les entitats bancàries han d'aportar fins a 30.000 euros més en el fons de provisions i de la convocatòria d'eleccions gregues. Una emissió de bons que també arriba quan es debat si Grècia s'ha de mantenir a l'euro. El Consell de Govern del BCE prefereix fermament que Grècia continuï a la zona euro. Però, a la vegada, el president de l'entitat ha deixat oberta la seva sortida si no compleix amb l'objectiu de dèficit. Des de Brussel·les, Durao Barroso es va dirigir als grecs per dir-los que amb els seus vots hauran de decidir si el país continua a l'euro i si han d'assumir els compromisos adquirits.

Aquesta situació no ajuda països com Espanya, que veu com es dispara el cost del crèdit, l'anomenada prima de risc.
Anar al contingut