Washington

Obama, primer president nord-americà a favor del matrimoni homosexual

Barack Obama s'ha declarat a favor del matrimoni homosexual en una entrevista concedida a la cadena ABC. És la primera vegada que un president dels Estats Units es mostra partidari de legalitzar les unions entre persones del mateix sexe, tot i que ha matisat que és la seva opinió personal i que creu que són els estats els que han de decidir què fan. Les declaracions arriben després que el vicepresident Joe Biden va declarar el cap de setmana que se sent còmode amb les parelles homosexuals. Als EUA, només hi ha 6 estats on és legal el matrimoni homosexual.

RedaccióActualitzat
"Pensant en els soldats, pilots i marines que es juguen la vida per les meves decisions i que es continuen sentint cohibits perquè no es poden casar, em vaig adonar que era important fer un pas i afirmar que crec que les parelles del mateix sexe s'han de poder casar", ha explicat el president dels EUA, que ha recordat que els militars es poden sentir així malgrat l'abolició de la llei "Don't Ask Don't Tell" (no preguntis, no ho diguis) que establia la prohibició de facto de declarar-se homosexual en les forces armades.

Obama, que ha mantingut l'ambigüitat sobre els matrimonis de gais i lesbianes durant molt temps, ha afegit que el seu pensament ha evolucionat després d'haver parlar "amb amics, membres de la meva família, veïns" i haver vist "membres del meu equip que tenen relacions homosexuals monògames i que crien junts els seus fills".

El 2004, el president nord-americà va afirmar que era cristià i que pensava que el matrimoni era una cosa "sagrada entre l'home i la dona". Durant les presidencials del 2008, va defensar les unions civils homosexuals sense que es poguessin dir matrimoni.

L'octubre passat ja va admetre que estava canviant de pensament i ara ho ha confirmat. Aquesta declaració arriba abans de les pròximes eleccions presidencials, al novembre. El virtual candidat dels republicans per aquest comicis, Mitt Romney, s'oposa als matrimonis homosexuals.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut