Adrià i Soler, en una imatge d'arxiu. (Foto: ACN)
Adrià i Soler, en una imatge d'arxiu. (Foto: ACN)
Barcelona

Ferran Adrià anirà a judici per la compra de El Bulli

El cuiner Ferran Adrià i el seu soci, Juli Soler, hauran d'anar a judici al mes d'octubre per defensar-se de la querella civil interposada contra ells pels hereus del seu antic soci, Miquel Horta, a qui l'any 2005 van comprar el 20% del restaurant El Bulli per un milió d'euros. La família d'Horta assegura que els dos màxims responsables del restaurant van enganyar el seu pare, que patia una malaltia mental, per comprar-li les accions a un preu més baix del real.

RedaccióActualitzat
Els dos germans, Sergi i Jofre Horta, van decidir emprendre accions legals contra el prestigiós xef perquè entenien que tant Adrià com Soler van ocultar al seu pare els beneficis i les activitats paral·leles a través de societats interposades de restauració. Els demandants busquen la nul·litat de la compravenda de l'any 2005 perquè estimen que Miquel Horta no tenia llavors capacitat legal, donat que patia un trastorn psiquiàtric, i perquè va ser enganyat sobre el veritable valor de les accions.

Horta va exercir com a mecenes del restaurant i es va quedar una cinquena part de l'establiment, però més tard la va vendre a Soler i Adrià.

Segons han confirmat fonts judicials, el Jutjat de Primera Instància número 2 de Barcelona ha acceptat la demanda, i ha fixat el 29 d'octubre per iniciar la vista oral, durant la qual està previst que declarin tant Adrià com Soler.

En declaracions a l'ACN, Juli Soler s'ha mostrat molt afectat i no ha volgut valorar l'obertura del judici, tot i que ha assegurat que és un "desastre", que és "mentida" que enganyessin Horta i que "no hi ha dret", perquè "Déu sap que es va fer tot bé i sempre amb ell".

Anar al contingut