Madrid

El govern espanyol es planteja fer pagar peatges també a les autovies de l'Estat

L'executiu de Mariano Rajoy es planteja cobrar peatge també per fer servir les autovies de l'Estat. El diari "Cinco Días" informa que Foment té molt avançat un pla que inclou començar a fer pagar "peatges tous", més barats que els habituals, als vehicles que circulin per gran part de les autovies. L'objectiu, recaptar diners per finançar la conservació de les carreteres. Ara s'haurà de veure quin mètode aplicarà, tot i que, segons la mateixa informació, els camions en quedarien exempts.

RedaccióActualitzat
El rotatiu també assegura que la mesura servirà per tapar la ferida del mal estat dels comptes d'algunes concessionàries i la polèmica pel pagament per l'ús de les vies ràpides en comunitats com Catalunya, Múrcia o Galícia. Una mesura que s'ha donat a conèixer just quan hi ha convocada la protesta "No vull pagar" en diferents punts de les autopistes catalanes.

El pagament a les autovies ja s'havia inclòs en l'ordre del dia de la Comissió Delegada del govern espanyol d'Afers Econòmics, prèvia al Consell de Ministres. "Aquest fet significa que el pla es troba en un estat força avançat, encara que no necessàriament vol dir que s'hagi d'aprovar en breu", informa el diari en boca de fonts oficials.

Foment té pressupostat aquest any en 873 milions d'euros el manteniment de les autovies, mentre que el sector privat apunta que en calen 1.400.

La mesura de fer pagar "peatges tous" inclouria diverses inversions de caràcter tècnic, com la instal·lació d'un sistema de dispositius en les vies on es vol fer pagar, que no podria estar operatiu en menys d'un any.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut