Seu del Banc Central Europeu a Frankfurt (Foto: Reuters)
Imatge d'arxiu de la seu del Banc Central Europeu a Frankfurt (Foto: Reuters)
Madrid

Espanya suspendrà el Tractat de Schengen del 28 d'abril al 4 de maig per la cimera del BCE a Barcelona

Espanya suspendrà el Tractat de Schengen, que permet la lliure circulació de persones en els països de la Unió Europea, durant una setmana. Segons ha informat el Ministeri de l'Interior, la mesura serà vigent des de les zero hores del dissabte 28 d'abril i acabarà a les dotze de la nit del 4 de maig amb l'objectiu de preservar la seguretat i evitar l'entrada de violents durant la cimera del Banc Central Europeu que se celebrarà a Barcelona els dies 2,3 i 4 de maig.

Actualitzat
En el marc d'aquest pla es reforçaran les fronteres terrestres amb França, en els passos de la Jonquera, Portbou, Puigcerdà, Camprodon, Lles i Canfranc. També es reforçaran les fronteres aèries dels aeroports de Girona i Barcelona.

Segons el ministeri de l'Interior, "el text de l'acord de Schengen estableix que la lliure circulació de persones per l'Europa sense fronteres es pot interrompre temporalment en el cas que es doni una seriosa amenaça a l'ordre públic o la seguretat interior".

Fonts ministerials han afegit que aquesta mesura s'adopta davant la previsió de l'arribada a Barcelona de persones violentes i antisistema que de manera organitzada tindrien la intenció de 'rebentar' la cimera, generant aldarulls i destrosses com els que s'han vist en les últimes concentracions, com la de la passada vaga general del 29 de març. En concret, fonts de la seguretat de l'estat han precisat que les forces de seguretat tenen informes que apunten a l'arribada d'elements violents, especialment des d'Itàlia i Grècia.
Anar al contingut