Imatge d'arxiu de Sistach en una entrevista al programa "Signes dels temps".
Imatge d'arxiu de Sistach en una entrevista al programa "Signes dels temps"
Barcelona

L'arquebisbe de Barcelona presentarà la seva renúncia al càrrec en fer 75 anys

El cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, presentarà a Benet XVI la carta normativa de renúncia al càrrec aquest diumenge, dia en què farà 75 anys. Aquest acte de renúncia "és normatiu segons el Codi de Dret Canònic per als bisbes i arquebisbes que compleixen 75 anys, quan es posen a disposició de la Santa Seu". De tota manera, el papa podria trigar anys a rellevar Martínez Sistach, tenint en compte el bon estat de salut del cardenal.

RedaccióActualitzat
L'actual cardenal de Barcelona té un suport important de la cúria del Vaticà i també ha estat elogiat moltes vegades per la classe política per la seva catalanitat, experiència i tarannà dialogant. Nascut a Barcelona el 29 d'abril del 1937, va ser ordenat sacerdot l'any 1961 a Cornellà de Llobregat.

El 1987 va ser nomenat bisbe auxiliar de Barcelona, el 1991 es va convertir en bisbe de Tortosa i el 1997 de Tarragona. L'any 2004, quan es va jubilar el cardenal Ricard Maria Carles, va ser designat arquebisbe de Barcelona. El novembre del 2007 el papa Benet XVI el va nomenar cardenal del títol de San Sebastiano alle Catacombe i, el 2008, membre del Tribunal Suprem de la Signatura Apostòlica i del Consell Pontifici per al Laïcat.
Anar al contingut