L'Estat intervindrà les comunitats que no compleixin amb el dèficit
Antonio Beteta, secretari d'Estat d'Administracions Públiques
Madrid

Hisenda assegura que no s'han de pagar els diners de la disposició de l'Estatut per a infraestructures

El secretari d'Estat d'Administracions Públiques, Antonio Beteta, ha assegurat en la Comissió de Pressupostos del Congrés que el govern espanyol no està obligat a pagar els diners de la disposició de l'Estatut per infraestructures. Beteta també espera que les administracions passin "del compromís al compliment" respecte els seus dèficits i ha deixat clar que l'Estat "podrà arribar, si fos necessari, a la intervenció" d'aquelles comunitats que no compleixin les seves obligacions financeres.

RedaccióActualitzat
Beteta ha explicat que el ministeri ha retornat diversos plans d'ajust a algunes comunitats per incloure "ingressos en el seu pressupost que no se suporten amb els pressupostos generals de l'Estat". En aquest grup s'inclouen els 219 milions d'euros que la Generalitat de Catalunya reclama a l'Estat per compensar la falta d'inversions, tal com recull la disposició addicional tercera de l'Estatut.

Beteta ha exhibit la sentència del Constitucional contra l'Estatut per negar que el govern espanyol tingui cap obligació de pagar: "Només està obligat a dotar aquesta mena de partides pressupostàries si hi ha acord", ha afirmat.

Per una altra banda, en conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, que ha comparegut al Parlament per informar del nou pla estratègic de l'economia catalana en què es treballa, ha evitat respondre a Beteta i ha qualificat de "sorprenent" que el secretari "discuteixi en públic" aquestes "anades i vingudes" respecte als plans d'ajust. Ha evitat replicar-li per procurar que hi hagi una "relació fluida".

Mas-Colell s'ha limitat a subratllar que en aquesta dinàmica "cal ser calmat i adonar-se que les grans paraules poden fer més mal que bé" i ha afegit: "Mantinguem les coses calmades i tranquil·les".

Anar al contingut