La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau.
La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau
Madrid

Rigau denuncia que les mesures proposades per Wert envaeixen competències de Catalunya

La consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau, ha assegurat que els ajustos proposats pel ministre José Ignacio Wert en la conferència sectorial d'aquest dilluns envaeixen "claríssimament" les competències catalanes en aquesta matèria. Després de la reunió amb els seus homòlegs de la resta de comunitats autònomes, la consellera ha manifestat que això pot suposar un desmantellament progressiu de les competències autonòmiques: "Passarem del cafè per a tothom al cafè descafeïnat per a tothom".

RedaccióActualitzat
Irene Rigau no ha sortit gens contenta de la reunió dels titulars d'Ensenyament de les comunitats autònomes. La consellera de la Generalitat s'ha queixat que les regions no han pogut participar en les propostes, sinó que han estat culpabilitzades del dèficit, quan aquest s'hauria d'abordar des d'"un punt de vista global i no sectorial".

Els punts de la proposta de Wert que envaeixen l'autogovern català són, segons Rigau, els relacionats amb els horaris dels professors i les substitucions i també el dels complements. Sobre si, igual que el País Basc, el govern català recorrerà als tribunals aquestes mesures, Rigau ha anunciat que s'estudiarà i que, si es confirma que s'envaeixen competències, ho recorrerà.

Abans d'entrar a la reunió amb els altres consellers, Rigau ha dit que Catalunya està "fent els deures" en els ajustos en Educació, de manera que creu que no fa falta que el ministeri li digui "com i on ha de retallar". La consellera ha destacat que el govern català no està "tan a favor" de les retallades sectorials com d'estendre un objectiu global a totes les administracions, una cosa que, segons ha reiterat, Catalunya ja ha fet.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut