Madrid

Un any marcat per la situació jurídica del duc de Palma i tot un llistat de successos encadenats palesen el mal moment de la Casa del Rei

Fa una setmana, es va poder veure la tradicional imatge de la família reial sortint, diumenge, de la catedral de Palma després d'haver assistit a la missa de resurrecció, com cada any. Però aquest no ha estat com qualsevol altre. Els últims sis mesos, la monarquia ha vist com, per primera vegada, un dels seus membres, Iñaki Urdangarin, era imputat en un cas de corrupció i passava davant dels mitjans de comunicació del país per entrar a peu en un jutjat.

TVC/RedaccióActualitzat
La imputació d'Urdangarin arribava just l'endemà que la Casa del Rei va donar a conèixer alguns detalls dels diners públics que rep cada any. La Corona va voler marcar distàncies amb el marit de la infanta Cristina, i és per això que el va anar apartant dels actes públics.

Després d'ocupar l'actualitat informativa durant mesos, en actes que, com el discurs de Nadal, van quedar modificats, dilluns passat, el fill de la infanta Elena i Jaime de Marichalar, Felip Joan Froilà, era ingressat després de disparar-se accidentalment una escopeta al peu dret mentre feia pràctiques de tir amb el seu pare. El fet que el rei no hagués anat a visitar el seu nét a la Clínica Quirón, de Pozuelo, havia aixecat sospites i preguntes sobre els motius d'aquesta absència. Ara, una caiguda del monarca durant un viatge privat a Botswana ha donat de manera casual les respostes i ha tornat a posar en el punt de mira la casa reial.

I és que del viatge del monarca al país africà no n'han trascendit gaires detalls. Això sí, la Federació Espanyola de Caça ha informat que la caça major a l'Àfrica està quantificada entre 7.000 i 20.000 euros per peça, als quals s'han d'afegir les despeses del viatge i l'estada. El monarca sempre ha estat un gran aficionat a aquesta pràctica, fet que li ha valgut la crítica de sectors de defensa dels animals i dels ecologistes.

L'encadenament de successos, alguns considerats fortuïts, en aquesta cronologia reial fa pensar que aquest últim any no ha estat, precisament, el millor per a la casa dels Borbó. A més, la crisi econòmica que afecta gairebé la totalitat de la població espanyola no ajuda gaire a la bona imatge de les grans fortunes. Són temps inestables per a tothom, també per a la Corona, que registra els índexs més baixos de popularitat des de la seva reinstauració, el 1975.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut