Madrid

El govern espanyol avisa l'Argentina que defensarà "amb tots els instruments a l'abast" els seus interessos

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha advertit l'Argentina que l'executiu de Mariano Rajoy pensa adoptar les mesures que tingui a l'abast per defensar els interessos estatals, en relació amb una possible nacionalització de la petrolera YPF, controlada en un 57,4% per Repsol. "El govern prendrà les decisions que corresponguin. Les mesures no s'anuncien, s'adopten. Espero que aquest govern no hagi d'adoptar-les, però, indubtablement, si ha de fer-ho, ho farà", ha dit Sáenz de Santamaría en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d'aquest divendres.

RedaccióActualitzat
La vicepresidenta espanyola ha dit que, per ara, al govern no li consta que l'executiu de Cristina Fernández de Kirchner hagi pres cap decisió sobre YPF, malgrat les informacions que apunten que l'Argentina en sospesa la nacionalització. Aquesta possibilitat seria, segons Sáenz de Santamaría, "molt negativa per als interessos d'Espanya", però en cas que s'arribés a materialitzar, "l'obligació del govern és defensar amb tots els instruments que té al seu abast els interessos generals" del país. Tot i això la número dos de l'executiu de Rajoy no ha volgut especificar quines accions portaran a terme.

Sáenz de Santamaría també ha explicat que el Consell de Ministres està treballant "intensament" i amb discreció des del mes de gener al voltant del conflicte amb YPF, tot i que no ha concretat si Mariano Rajoy ha parlat amb Fernández de Kirchner o si el rei Joan Carles hi ha intercedit.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut