Madrid

El bisbe Reig Pla carrega contra l'homosexualitat i l'avortament

Nova polèmica entre l'Església i els col·lectius homosexual i proavortament com a conseqüència de l'homilia que el bisbe d'Alcalá de Henares, Juan Antonio Reig Pla, ha oficiat amb motiu dels Oficis de Divendres Sant. El religiós ha carregat contra aquests sectors de la societat. Diu que porten "la malícia del pecat", un engany que se serveix de la temptació per destruir els homes i les dones. Aquesta llavor del mal també la porten, segons ell, els infidels o els joves que fan "botellón".

RedaccióActualitzat
El bisbe s'ha dirigit en la seva homília a "aquelles persones portades per tantes ideologies que acaben per no orientar bé el que és la sexualitat humana".

Persones, diu, que des de petits ja pensen que tenen atracció cap a les persones del seu mateix sexe i que, de vegades, per comprovar-ho es corrompen i es prostitueixen o van a clubs d'homes nocturns. "Us asseguro que troben l'infern", ha conclòs.

Aquestes paraules li han servit per reflectir el que ha anomenat la "malícia del pecat", un engany que se serveix de la temptació i que va portar Jesucrist a la creu. Adverteix que "el mal se'ns presenta sota l'aparença del bé, promou els nostres instints i ens deixem portar per l'aparença de bé".

La malicia del pecat, ha continuat, destrueix l'home i la dona.

La Confederació Espanyola d'Associacions de Lesbianes, Gais, Bisexuals i Transexuals ha demanat "respecte a la dignitat dels homosexuals" davant del que ha considerat "exaltacions homòfobes" del bisbe d'Alcalá d'Henares.

L'homília, que estava sent transmesa en directe per la 2 de Televisió Espanyola, ha aixecat un gran rebombori a Twitter a través de l'etiqueta #clubdehombres nocturnos.

La malicia del pecat, arreu

També ha atacat, dient que són portadors d'aquesta malícia, altres col·lectius.

Per exemple la "dona que està embarassada, que té una preocupació enorme per la raó que sigui i que se sent temptada d'avortar".

O als homes o dones que coneixen una persona a la feina i que, amb el temps i la convivència, "es desperta en el seu cor l'atracció i els porta a un procés que fa d'ells com si fóssin marit i muller".

Els altres a rebre han estat els joves a qui es pot veure els caps de setmana amb bosses de plàstic carregats de botelles d'alcohol. D'aquests ha dit que pensen que han de descobrir el paradís i que, segons ha comprovat, "surten de les discoteques com cadàvers ambulants".

Polemista habitual

Juan Antonio Reig Pla és d'aquells bisbes que quan parla no deixa indiferent ningú. Una de les seves declaracions més polèmiques va ser a finals del 2010, quan va vincular la violència de gènere a la pèrdua de la família tradicional.

Més endavant va deixar altres perles, com defensar el matrimoni perquè, segons va dir, "és el millor negoci de les persones" o proposar la família cristiana com l'única resposta possible a la "societat malalta" i la "gran crisi d'humanitat, moral, social i econòmica que estem vivint".
Anar al contingut