1 syria
Fossa comuna a Taftanaz
El Caire

Més d'un centenar de morts per la repressió d'Al-Assad, tot i la visita de l'equip d'observadors de l'ONU

Almenys 110 persones, entre elles cinc menors i vuit dones, han mort aquest dissabte per la repressió del règim de Bashar al-Assad en diferents punts de Síria, tot i la visita d'un equip d'observadors de l'ONU, segons els opositors Comitès de Coordinació Local. De res han servit les queixes del secretari general de Nacions Unides, Ban Ki-moon, que la passada matinada advertia a Damasc que els atacs eren una violació de la posició de l'ONU.

RedaccióActualitzat
Falten dos dies perquè es faci efectiu l'alto el foc fixat per la comunitat internacional perquè el règim sirià abandoni la violència. De tota manera, sobre el terreny, la proximitat de la treva sembla haver servit per intensificar les campanyes militars. Tot i que el règim d'Al-Assad ha acceptat l'alto el foc, la matança de civils no s'atura. Només diumenge ja han mort més d'un centenar de persones.

L'oposició ha denunciat que almenys 57 persones han perdut la vida a la província de Hama, la majoria a la localitat de Latmaneh, en "una matança" comesa per les forces governamentals. El portaveu dels Comitès, Emad Hosari, membre del Consell Nacional Sirià, la principal agrupació opositora, ha explicat que almenys 41 persones han mort a Latmaneh "en un fort bombardeig de l'artilleria" del règim.

Després dels atacs, que han causat l'ensorrament de diverses vivendes amb els seus habitants al seu interior, han irromput grups de "shabiha" -assassins a sou- a la localitat.

L'oposició ha afegit que 25 persones més han mort a la província central d'Homs, 13 a Alep i Idleb, una a Deraa i una altra a Duma, a la perifèria de Damasc.


Anar al contingut