trenet
El tren, a l'estació de Lleida-Pirineus (Foto: ACN)
Lleida

Comença temporada el Tren dels Llacs, que ofereix un viatge turístic entre Lleida i la Pobla de Segur

Fins al 29 de setembre es tornarà a posar en marxa el Tren dels Llacs, que ofereix un viatge turístic entre Lleida i la Pobla de Segur.

RedaccióActualitzat
El Tren dels Llacs és un servei turístic orientat al turisme familiar. Durant el recorregut, el visitant pot gaudir del paisatge vora el Noguera Pallaresa i els seus embassaments, així com de l'entorn de les comarques del Segrià, la Noguera i el Pallars Jussà, que ofereix múltiples possibilitats als visitants, tant des d'una vessant lúdica com des de l'òptica gastronòmica.

La via transcorre a la dreta del riu Segre, des de Lleida fins a Balaguer. Ho fa per una via única en un itinerari planer fins que arriba a les primeres muralles muntanyoses de Sant Llorenç de Montgai i Camarasa. Ben aviat, el tren forma part de la conca del riu Noguera Pallaresa, que l'acompanya, entre embassaments i serralades muntanyoses com el Montsec, fins a la Pobla de Segur, la darrera parada.

El tren transcorre per un total de 41 túnels i 31 ponts. El temps que es necessita actualment per fer el viatge és d'1 hora i 50 minuts.

Durant el trajecte, el tren històric ofereix als viatgers un servei d'àudio que reprodueix una narració enregistrada que fa de guia, i destaca els principals punts d'interès de la ruta. A més, durant aquesta temporada els usuaris podran gaudir d'una degustació gastronòmica a Balaguer, i rebran un pack de benvinguda abans de començar l'activitat.

Durant aquesta quarta temporada del Tren dels Llacs s'ampliarà el servei durant els mesos de juliol i agost, i se suprimiran els trajectes de l'octubre, segons han anunciat la Direcció General de Turisme de la Generalitat, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunys (FGC), l'Autoritat Territorial de Mobilitat de l'Àrea de Lleida i la Diputació de Lleida. En total s'oferiran 26 circulacions, 5 més que l'any passat.

La principal novetat és que la tradicional locomotora de vapor, la Garrafeta, que actualment feia el tram del recorregut entre Lleida i Balaguer, tant d'anada com de tornada, serà substituïda per una locomotora dièsel que farà tot el recorregut.



Anar al contingut