pedra
La pedra ha deixat emblanquinada la comarcal C-44 a l'altura de Vandellòs (Foto: Jordi Borràs Margalef)
Montblanc

La segona fase de l'operació sortida es tanca amb cinc ferits greus i diversos accidents per la calamarsada a Montblanc

L'Operació sortida ha finalitzat a les tres de la tarda amb un total de 361.000 vehicles desplaçats al llarg d'aquestes 24 hores. Un 2,6% més dels previstos inicialment a partir de les dades de 2011, quan van moure's 352.000. La principal incidència ha sigut aquest divendres al migdia a l'AP-2 al pas per la Conca de Barberà, on hi ha hagut dos accidents a causa d'una forta pedregada.

RedaccióActualitzat
Els sinistres -un a Barberà de la Conca en sentit Lleida i l'altre a Montblanc en direcció a Barcelona- obliguen a tallar la calçada en aquests punts des de poc després de la una del migdia en el primer cas, i des de mitja hora abans en el segon. Els cotxes estan sent desviats per altres rutes.

A Montblanc, dues persones han resultat ferides greus i han hagut de ser evacuades amb helicòpter. Només deu minuts abans i a cinc quilòmetres d'aquest punt, a l'altura de Barberà de la Conca, la mateixa calamarsada ha provocat una topada entre tres vehicles per encalç i cinc persones han quedat atrapades i posteriorment excarcerades. Una d'elles ha resultat ferida lleu.

En aquest tram de l'AP-7, una forta pedregada ha sorprès els conductors i ha reduït considerablement la visibilitat.

A la resta de la xarxa viària catalana la tranquil·litat d'aquest divendres ha imperat també tot el matí. Només alguns punts habituals de l'AP-7 -com el peatge de la Roca primer i més endavant l'enllaç amb la C-35, a Maçanet de la Selva- i de l'N-340 -com el tram que passa pel Vendrell- han registrat alguns quilòmetres de circulació amb retencions.

Inuncat en prealerta

Protecció Civil ha posat en prealerta el pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (Inuncat) per la intensa pluja i la calamarsa que estan afectant la comarca de la Conca de Barberà.

La pluja intensa i la calamarsa també han provocat talls de subministrament elèctric a diversos municipis de la Conca de Barberà, (Pira, Blancafort, Serral, Solivella i Barberà de la Conca), que han afectat un total de 1035 abonats. Fecsa-Endesa ha informat que s'ha restablert el servei.
Anar al contingut