guntergrass
El premi Nobel de literatura, l'alemany Günter Grass (Foto: Reuters)
Berlín

Israel i Alemanya critiquen un poema de Günter Grass on alerta del perill que Jerusalem ataqui l'Iran

L'Estat d'Israel qualifica de lamentable el poema publicat per l'escriptor alemany Günter Grass, on defensava l'Iran i atacava el programa atòmic israelià. El premi Nobel de literatura va trencar l'habitual silenci d'Alemanya a l'hora d'opinar sobre qüestions referents al poble jueu. La iniciativa ha estat criticada per la classe política del país.

RedaccióActualitzat
En un dels diaris alemanys de referència, "Süddeutsche Zeitung", s'ha publicat el poema del Premi Nobel de literatura. En els versos, Günter Grass alerta del perill que Israel ataqui l'Iran. Titulat "El que cal dir", en el poema diu clarament que Israel vol atacar Teheran perquè, tot i l'absència de proves irrefutables, tothom sap que Israel és una amenaça ja que està construint la bomba atòmica. En el poema, Grass critica que la majoria de gent comparteix, de fet, aquesta opinió, però no en parla i calla.

El premi Nobel creu també que Alemanya no hauria de subministrar més submarins a Tel Aviv perquè estaria donant suport a una potència atòmica que pot destruir el poble iranià.

La majoria de partits polítics a Berlín han criticat el clar posicionament polític en clau de pamflet de l'escriptor. Ara bé, no és el primer cop que Grass barreja política i literatura.
Anar al contingut