catalunya central
Manresa

La Catalunya central espera una ocupació per Setmana Santa superior al 80% gràcies al turisme rural i l'esquí

L'ocupació hotelera per Setmana Santa a la Catalunya Central es preveu que arribi al seu punt àlgid de Dijous Sant a Dilluns de Pasqua, quan es podria arribar gairebé a un 100% d'ocupació en alguns llocs del territori.

RedaccióActualitzat
L'allargament de la temporada d'esquí a Port del Comte fa que els hotels dels Solsonès registrin unes reserves d'entre el 75% i el 95%, mentre que moltes de les cases rurals de l'Alta Anoia esperen penjar el cartell de "complet".

El Berguedà preveu registrar unes xifres d'ocupació inferiors a les de l'any passat, que van assolir el 80%. Pel que fa al Bages i Osona, les previsions se situen per sota el 50%.

Els hotels del Solsonès compten amb unes reserves d'entre el 75% i el 95% per Setmana Santa. Segons dades del Gremi d'Hostaleria del Solsonès, els càmpings de la comarca també presenten a hores d'ara bones xifres d'ocupació que es troben entre el 80%, pel que fa a les parcel·les, i el 90% pels bungalows.

Les darreres nevades han fet que l'estació d'esquí de Port del Comte pugui allargar la temporada fins Setmana Santa i això es nota en les reserves.

Segons ha explicat el director de Port del Comte, Ricard Ustrell, les nevades de la setmana passada han provocat que "haguem pogut mantenir obertes la majoria de pistes i, fins i tot, estrenar la novetat de la temporada, la zona d'esquí lliure d'El Bosquet".

Més turisme d'un sol dia al Berguedà


Pel que fa al Berguedà, la comarca preveu registrar unes xifres d'ocupació inferiors a l'any passat. Segons el president de l'Associació d'Hostaleria i Turisme del Berguedà, Toni Barat, "la crisi ens està collant molt, i molts turistes opten per pujar i baixar cada dia en lloc d'allotjar-se a la comarca". En aquest sentit, Barat ha recordat que les bones comunicacions del Berguedà, amb la C-16 que comunica Barcelona amb la Cerdanya, ajuden que això sigui possible.

Tot i això, Barat ha avisat que l'ocupació per Setmana Santa està molt relacionada amb el clima.

El Turisme rural a l'Anoia

A l'Alt Anoia,  hi ha un total de 47 cases rurals que ofereixen 400 places, les previsions són positives. Molts dels allotjaments han penjat el cartell de "complet" i d'altres esperen fer-ho a última hora.

Menys del 50% d'ocupació al Bages i Osona

Pel que fa al Bages, la comarca preveu arribar fins al 50% d'ocupació hotelera. El conseller comarcal de Turisme, Joan Vinyes, ha explicat que el turisme rural tindrà un paper molt important i afegit que, en els últims mesos, la comarca ha registrat un augment del 12%. Segons Vinyes, això s'explica perquè molts visitants que fins ara viatjaven a l'estranger opten pel turisme interior davant la difícil situació econòmica.

Pel que fa a les activitats que busquen els turistes, a banda de fer senderisme per l'entorn i visitar pobles que es troben propers al lloc on dormen.

Alguns empresaris han assenyalat que els clients no es plantegen fer moltes activitats paral·leles perquè suposen una despesa econòmica afegida, ha assegurat.





Anar al contingut