El ministre Gallardón durant la seva intervenció al Congrés. (Foto: EFE)
El ministre Gallardón durant la seva intervenció al Congrés. (Foto: EFE)
Madrid

Gallardón justifica l'indult de dos responsables del "cas treball" per "raons humanitàries"

El Ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, ha justificat per "raons humanitàries" els dos indults parcials concedits Josep Maria Servitje i Víctor Manuel Lorenzo, condemnats el 2009 en el "cas Treball" per un delicte de prevaricació. Gallardón ha remarcat que l'indult no significa la despenalització del delicte, perquè, tot i que es va substituir la pena de presó per una multa, la condemna per inhabilitació es manté.

RedaccióActualitzat
"No estem parlant d'un indult total, sinó d'un indult parcial", ha matisat el ministre de Justícia. "L'indult es va limitar a substituir una pena per una altra, en concret, la pena de presó per una multa. Vull dir amb això que la pena d'inhabilitació queda inalterada, i amb això el retret al delicte. Les raons" de l'indult "són humanitàries, entre altres aspectes, per l'edat dels condemnats, un dels quals té gairebé 70 anys".

Josep Maria Servitje, exsecretari del Departament de Treball d'Unió Democràtica de Catalunya, i Víctor Manuel Lorenzo Acuña, empresari d'Unió i excunyat del dirigente del partit Josep Sánchez Llibre, van evitar la presó després de pagar una multa de 3.600 euros. Tots dos van ser condemnats per desviar més de 45.000 euros del Departament de Treball amb informes inútils. L'Audiència de Barcelona va absoldre pel mateix cas l'exconseller Ignasi Farreres.

El ministre de Justícia responia així al diputat d'UPyD Carlos Martínez Gorriarán, que ha acusat l'executiu central de contribuir, amb aquests indults, a "despenalitzar parcialment els delicts de corrupció i prevaricació".
Anar al contingut