Palma

Un segon jubilat de les Illes s'afegeix a la vaga de fam en protesta per les polítiques lingüístiques del PP

La protesta a les illes Balears per les polítiques lingüístiques del PP s'estén. Ja són dos els jubilats que fan vaga de fam en contra de les polítiques del govern de les Illes pel que fa al català. Tomeu Amengual, també jubilat i també de 64 anys, s'afegeix a Jaume Bonet, que fa ja 25 dies que no ingereix aliments.

RedaccióActualitzat
Tomeu Amengual, de 64 anys, va començar la seva protesta, la vaga de fam per la llengua, aquest diumenge al vespre, un cop va acabar la multitudinària manifestació a Palma en favor del català a les Illes.

Amengual s'afegeix així a Jaume Bonet, que ja fa 25 dies que va començar la vaga de fam. Ara, la salut de Bonet se'n ressenteix i es passa gairebé tot el dia al llit i amb prou feines es pot aixecar. Els metges i l'associació Jubilats per Mallorca li aconsellen que pari però Bonet no té previst, de moment, abandonar la protesta.

Els dos jubilats continuen la seva protesta per la llengua després que aquest diumenge milers de persones s'han manifestat a Palma a favor del català i contra la política del govern José Ramón Bauzá. La multitudinària marxa ha servit per carregar contra decisions de Bauzá com ara que la llengua catalana deixi de ser mèrit entre els treballadors de la funció pública i que deixi de ser obligatori saber català.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut