Les mesures preveuen també incrementar les hores de vol dels pilots
La vaga obliga a suspendre més d'un centenar de vols.
Madrid

Iberia Express s'enlaira amb quatre rutes a partir de 25 euros

La filial de baix cost de la companyia Iberia enlaira els primer avions. El primer de tots, un trajecte entre Madrid i Alacant que forma part d'una de les quatre rutes inicials. En els pròxims mesos s'ampliaran fins a 17 rutes, 12 d'estatals i 5 d'europees. Els preus de llançament són a partir de 25 euros.

RedaccióActualitzat
La companyia arrenca "amb il·lusió", segons el seu conseller delegat, Lluís Gallego, i també després de "mesos de treball". Per la seva banda, el conseller delegat d'Iberia, Rafael Sánchez-Lozano, ha afirmat que es tracta d'un projecte que permetrà vols a "preus assequibles". Els primers vols per Espanya es poden contractar a partir de 25 euros, i els europeus, a partir de 60.

Iberia Express té destinacions domèstiques, com Mallorca, Sevilla, Eivissa o Lanzarote; quatre estan disponibles des de diumenge i la resta, a partir del maig. Pel que fa al panorama internacional, l'aerolínia obrirà a partir de juny i juliol destinacions com Dublín, Míkonos o Nàpols, i al setembre s'hi incorporarà Amsterdam.

La nova companyia aèria neix en un context complicat en què moltes empreses similars estan "en números vermells o en fallida", explica Gallego, i la seva filosofia es basa precisament a controlar costos de forma "eficient" i "sostenible". L'empresa comptarà en un inici amb 500 treballadors i quatre avions A-320 provinents d'Iberia; a finals d'any augmentaran fins a 14, amb la previsió de tenir 40 aparells el 2015. La previsió de la companyia és arribar als 2,5 milions de passatgers aquest mateix any.

Des de l'arrencada, Iberia Express forma part, igual que l'empresa mare, Iberia, de l'aliança Oneworld, que inclou companyies aèries de primer nivell mundial com Qantas, British Airways o American Airlines. L'objectiu és universalitzar els serveis i l'atenció als clients.

Anar al contingut