ABCDA
Porta d'entrada de la seu de l'associació procànnabis precintada. (Foto: ACN)
Barcelona

Cop policial contra l'associació que promou la plantació de cànnabis a Rasquera

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana han precintat el local de l'Associació Barcelonesa Cannàbica d'Autoconsum, l'entitat que promou la plantació de marihuana a Rasquera, i n'han imputat cinc treballadors per un presumpte delicte contra la salut pública. La policia denuncia que venen droga a persones que no són sòcies de l'entitat i que els suposats socis, uns 5.000, no paguen cap quota. L'actuació s'emmarca en una investigació que va començar a principis de l'any passat, quan ja es van detenir quatre persones més i es van intervenir dos quilos de marihuana.

RedaccióActualitzat
Més d'un quilo de marihuana, amb un valor de 5.700 euros al mercat negre, i una desena de persones consumint o comprant droga. Això és el que es van trobar els agents dels Mossos i de la Guàrdia Urbana aquest dijous a la tarda en entrar a la seu de l'Associació Barcelonesa Cannàbica d'Autoconsum, al barri de la Barceloneta.

Els Mossos han precintat el local i asseguren que han recollit indicis que, malgrat estar inscrits com una associació d'autoconsum i sense ànim de lucre, estarien venent droga.

Els agents van detenir durant unes hores una de les responsables de l'associació. Anna O. P., de 35 anys i veïna de Sabadell, declararà els pròxims dies; els altres quatre treballadors de l'entitat imputats pels mateixos fets ho faran aquest mateix divendres.

La policia ha explicat que des del 10 de febrer ha fet el seguiment de diverses persones que acudien al local i assegura que no tots els que adquirien cànnabis eren socis de l'entitat. També diuen haver comprovat que, en cas de ser socis, no pagaven cap quota i que el preu per cada gram de marihuana que compraven era aproximadament el mateix que es paga al mercat il·legal.

Un any treballant

L'actuació s'emmarca en una investigació policial que arrenca el febrer de l'any passat quan, a petició del jutge, els agents van entrar i escorcollar aquest local amb el resultat de quatre detinguts, el president i el secretari de l'associació i dos treballadors, i la intervenció de gairebé dos quilograms de marihuana, d'un valor aproximat de 7.000 euros.

Un any després d'aquesta intervenció, els agents han intensificat les investigacions arran de les nombroses queixes veïnals, que apuntaven que un gran nombre de persones accedien en aquest local i consumien al carrer la droga que acabaven de comprar.

Tot plegat afegeix un altre interrogant a la plantació de cànnabis de Rasquera. El fiscal en cap de l'Audiència de Tarragona, Xavier Jou, advertia aquest dijous al Parlament que el conreu només serà viable si té llum verda de l'Agència Estatal del Medicament.



Anar al contingut