El Caire

Un grup vinculat a Al-Qaeda reivindica els assassinats comesos per Mohamed Merah

El grup Exèrcit del Califat, vinculat a la xarxa terrorista Al-Qaeda, s'ha atribuït aquest dijous els atacs comesos per Mohamed Merah durant els últims deu dies. En un comunicat difós en pàgines web utilitzades habitualment pels grups islamistes, el grup es congratula de l'operació llançada per "Ioussef el Francès", com anomenen a Merah, que ha omplert "de por els cors dels enemics de Déu". L'Exèrcit del Califat també crida França a reconsiderar "les seves polítiques cap als musulmans".

RedaccióActualitzat
"Un dels cavallers de l'Islam, el nostre germà Ioussef el Francès, ha llançat una operació que ha sacsejat els pilars del sionisme i els croats arreu del món", diu la nota de l'Exèrcit del Califat, que exigeix al govern de París que abandoni "la seva tendència hostil contra l'Islam i la seva xaria, perquè aquestes polítiques només portaran destrucció i aflicció".

En el text, el grup anuncia "la nostra responsabilitat en aquestes operacions beneïdes i diem que els crims que comet Israel contra la nostra gent al territori de Palestina, sobretot a Gaza, no quedaran sense càstig". En aquest sentit, amenacen que els "mujahidins" venjaran "qualsevol gota de sang que es vessa injustament a Palestina, l'Afganistan i tots els països dels musulmans".

Merah, l'assassí confés de set persones a Tolosa i Montauban en els darrers deu dies, havia dit que actuava en solitari però en nom d'Al-Qaeda.
Anar al contingut