París

Sarkozy adverteix que els francesos que consultin webs que facin apologia del terrorisme seran castigats penalment

Una hora després que el ministre de l'Interior francès confirmés la mort de l'assassí confés de Tolosa de Llenguadoc, Mohamed Merah, el president francès, Nicolas Sarkozy, ha comparegut per donar el condol a les famílies de les víctimes i agrair a les forces de seguretat i al ministre Claude Guéant el "treball extraordinari".

RedaccióActualitzat
Sarkozy ha assegurat que s'ha fet tot el possible per portar el sospitós amb vida davant de la justícia i ha defensat que no es podien "exposar més vides", ja que "hi ha hagut massa morts". El president francès ha manifestat també que ara s'investiga si Mohamed Merah hauria tingut còmplices.

El cap de l'executiu també ha volgut destacar que una França unida "ha demostrat sang freda i determinació" per posar punt final a l'atrinxerament i "no ens hem deixat portar per la còlera". En aquest sentit, ha sentenciat: "Els nostres compatriotes musulmans no tenen res a veure amb un jove terrorista" que ha matat set persones. En la mateixa línia, ha manifestat: "La república ha der ser implacable i poder defensar el seus valors".

Sota aquesta premissa, Sarkozy ha afirmat que els francesos que consultin webs que facin apologia del terrorisme seran castigats penalment, així com que aquells que viatgin a l'estranger per ser adoctrinats amb la mateixa finalitat. Unes pràctiques que "seran reprimides per delicte d'apologia i propagació de terrorisme". Sobre aquesta qüestió, el president francès, ha manifestat: "No podem acceptar que les nostres presons esdevinguin en terrenys d'adoctrinament de terrorisme".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut