Imatge d'arxiu de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals
Imatge d'arxiu de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals
Barcelona

El govern promet que intentarà "eixamplar tant com es pugui" el consens sobre la CCMA i sumar-hi el PSC

El portaveu del govern, Francesc Homs, ha remarcat aquest dimarts que intentaran "eixamplar tant com es pugui" el consens sobre la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), arran de la polèmica oberta per la designació dels membres del consell de govern. D'aquesta manera, Homs ha apuntat que, durant els pròxims dies, intentaran sumar el PSC a l'acord entre CiU i el PP anunciat aquest dilluns.

RedaccióActualitzat
En la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu, Homs ha dit que espera que els socialistes s'incorporin al pacte formalitzat per convergents i populars. D'aquesta incorporació o no del PSC a l'acord en depèn la composició definitiva del consell de govern de la CCMA: CiU hi podria tenir tres o quatre membres, i el PSC, dos o un.

Tot i que encara no s'ha aprovat la composició definitiva del nou consell de govern, CiU i el PP van pactar que Brauli Duart, proposat per la federació, serà el nou president de la CCMA, i que la vicepresidència recaurà en Armand Querol, proposat pels populars.

Esquerra hi votarà en contra

ERC ha avançat aquest dimarts que votarà en contra dels sis nous membres del consell de la CCMA, que han de ser escollits en el ple del Parlament del 28 de maig.  En una roda de premsa a la cambra, la portaveu del partit, Anna Simó, ha avisat que la reforma pactada per CiU i el PP suposa un control partidista de l'ens i que Esquerra no "negociarà" el nom de cap dels candidats. Simó ha justificat el "no" dels republicans perquè la reforma pactada entre convergents i populars suposa la "fi" del model dels mitjans de comunicació públics a Catalunya i la regovernamentalització i el control partidista de la CCMA. "Els sis noms del consell representen això", ha afegit la diputada independentista.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut