L'Aldea

Els afectats de la Cooperativa de l'Aldea es querellen contra l'exgerent, que va ocultar pèrdues d'1,5 milions d'euros

Els afectats de la Cooperativa de l'Aldea presentaran una querella criminal contra l'exgerent de l'entitat, Daniel Ferré, que hauria comès múltiples irregularitats en la gestió de la secció de crèdit. Una auditoria revela que Ferré va ocultar pèrdues d'1,5 milions d'euros i va fer inversions injustificables i improductives que podrien haver estat clau per a la fallida de l'entitat i el bloqueig dels estalvis de centenars de persones. Els socis de la cooperativa hauran de decidir ara sobre el futur de la cooperativa, però, segons les previsions més optimistes, no podran recuperar la majoria dels seus estalvis fins el 2020.

RedaccióActualitzat
Els afectats per la fallida de la secció de crèdit de la Cooperativa de l'Aldea es querellaran contra l'exgerent de l'entitat per apropiació indeguda, manipulació de comptes i administració deslleial. La decisió s'ha pres després que una auditoria encarregada a un gabinet de consultors de Lleida hagi revelat múltiples irregularitats suposadament comeses per Daniel Ferré els darrers anys.

L'informe assegura que, quan era gerent, va ocultar pèrdues d'1,5 milions d'euros que la cooperativa va tenir entre el 2010 i el 2011. A més, l'auditoria estableix que Ferré va fer inversions excessives i improductives, va manipular els comptes de l'entitat per ocultar els números vermells, va traspassar 160.000 euros de la secció de crèdit a una llibreta seva només dies abans de la fallida i va contractar la seva dona durant mesos sense que treballés a l'entitat, entre altres irregularitats.

Ara l'auditoria i el pla de viabilitat recomanen que es presenti un concurs de creditors, una possibilitat que els afectats hauran d'avalar o descartar en assemblea el dia 30 de març, abans que expiri el termini màxim per a la presentació de creditors, el 7 d'abril.

Després s'haurà de votar per decidir entre vendre la cooperativa, liquidar-la judicialment o que sigui administrada pels mateixos impositors. L'informe preveu que la cooperativa reorienti la seva activitat i es pugui recuperar lentament, tot i que els afectats trigarien anys a recuperar la major part dels seus estalvis. Segons els càlculs més optimistes, la major part dels 5,18 milions d'euros bloquejats a finals de 2011 no es podrien recuperar fins el 2020.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut