3 Fundació Mobile World Capital Barcelona
Barcelona

Arrenca la fundació que gestionarà la capitalitat mundial del mòbil de Barcelona

El ministeri d'Indústria, la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona; la GSMA, que representa els operadors de mòbils, i la Fira de Barcelona han constituït la Fundació Mobile World Capital Barcelona, que gestionarà els projectes i programes que es desenvoluparan a Barcelona com a capital mundial de les comunicacions mòbils. El juliol Barcelona va ser elegida per la GSMA com a capital mundial del mòbil entre 2012 i 2018, i per això la capital catalana no acollirà només el congrés mundial de mòbils, sinó que aquesta fundació neix amb la missió de convertir la ciutat en referent a tot el món per al sector de les comunicacions mòbils.

RedaccióActualitzat
La capitalitat de Barcelona es tradueix en quatre focus: la Mobile World Hub i el Mobile World Congress, centrades en els àmbits industrial i empresarial, i la Mobile World Center i la Mobile World Festival, pensades per acostar als ciutadans les innovacions de la tecnologia mòbil.

En un acte solemne al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, que presidirà la Fundació, ha explicat que les línies d'actuació les marcaran dos dels cinc membres que té la comissió executiva: el màxim responsable de la GSMA, John Hoffmann, i el director general de Fira de Barcelona, Agustí Cordón.

Una de les primeres decisions que s'hauran de prendre ara serà elegir la seu de la institució, una ubicació per a la qual Telefónica va oferir part de l'edifici que té a l'Avinguda Portal de l'Àngel amb Plaça Catalunya, encara que no hi ha res tancat encara.

Les tres administracions s'han compromès a aportar progressivament en aquests sis anys uns 90 milions d'euros, a raó de 30 milions d'euros cadascuna, encara que està previst que la fundació s'obri a les empreses privades tant per participar en el seu patronat com per contribuir al seu finançament.

El conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, ha afirmat que la capitalitat mundial del mòbil, que s'estima que aportarà en aquests sis anys uns 3.500 milions d'euros, és "el gran pla tractor" de l'economia catalana.

Per la seva banda, l'alcalde de Barcelona i president de la Fundació ha assegurat que aquest repte comportarà necessàriament implantar més antenes de telefonia mòbil a la ciutat, i ha confiat que Barcelona sigui una ciutat referent d'ocupació de valor afegit.
Anar al contingut