Barcelona

El govern espanyol indulta els dos responsables del "cas Treball", vinculats a Unió

Indultats els dos responsables del "cas Treball", que van desviar més de 45.000 euros del Departament amb informes inútils. El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) publica avui l'indult a l'exsecretari general del Departament de Treball, Josep Maria Servitje, que havia estat condemnat a quatre anys i mig de presó, i també a l'empresari amb qui va ordir la trama, Víctor Manuel Lorenzo Acuña, vinculat a Unió i excunyat de Josep Sánchez Llibre.

RedaccióActualitzat
El govern espanyol ha indultat l'empresari Víctor Manuel Lorenzo Acuña, vinculat a Unió i excunyat de Josep Sánchez Llibre i també Josep Maria Servitje, exsecretari general del Departament de Treball de la Generalitat. Tots dos van ser condemnats a penes de presó pel "cas Treball". L'Audiència de Barcelona va absoldre pel mateix cas l'exconseller Ignasi Farreres.

Els condemnats no van entrar a la presó perquè van presentar peticions d'indult. Ara, el govern espanyol les ha estimat i substitueix la pena de quatre anys i mig de presó de Servitje i la de dos anys i tres mesos d'Acuña per multes de 3.600 euros per a cadascun.

L'Audiència de Barcelona els va condemnar fa tres anys en considerar provat que van crear una trama per desviar més de set milions de les antigues pessetes del Departament de Treball. Dues empreses d'Acuña van cobrar aquesta quantitat per l'elaboració de vuit estudis inútils.

Els indults es va acordar en el consell de ministres del 17 de febrer i s'han sabut avui quan s'ha publicat al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

La condemna pel "cas Treball" no era la primera a l'empresari Acuña vinculat a UDC. El 2007 el Tribunal Suprem ja li va imposar una condemna d'un any i un mes de presó per malversació de gairebé un milió d'euros del Consorci de Turisme de Catalunya. L'Audiència de Barcelona, però, també li va substituir la pena de presó per una multa de 9.824 euros. Acuña mai ha arribat a ingressar a la presó.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut