Barcelona

Una consulta popular recull propostes per remodelar la Rambla de Barcelona

"Com vols que sigui la Rambla?" és el nom del procés de consulta popular que va començar el 8 de febrer, impulsat per l'Assemblea Veïnal per una Rambla Democràtica. Ja s'han recollit unes 50 propostes sobre com hauria de ser el carrer més concorregut i famós de Barcelona, la Rambla de Barcelona. Es podrà seguir presentant propostes fins al dia 23 de març. Finalment, els dies 22 i 23 d'abril les propostes se sotmetran a votació i tothom hi podrà participar.

Televisió de CatalunyaActualitzat
La Rambla de Barcelona s'ha convertit en un dels carrers més visitats del món. Això l'ha transformat, i ha generat problemes de convivència per als veïns. Que la Rambla s'ha degradat és una opinió molt generalitzada. I també que cal recuperar-la per als usos ciutadans i que no sigui només una zona turística. Hi ha moltes queixes per l'allau de visitants i per la pèrdua d'espai d'ús públic, ocupat per quioscos, taules de restaurants o estàtues humanes, que generen aglomeracions. Davant tot això fa un mes va començar un procés de consulta, que ja ha recollit 50 propostes, per saber com volen els ciutadans que sigui la Rambla.

Fins al dia 23 de març, tothom pot presentar propostes per internet o als punts de recollida presencial, amb urnes habilitades al pati de l'Ateneu Barcelonès, al mercat de la Boqueria i al Centre d'Arts Santa Mònica. Les propostes poden ser sobre la Rambla i el seu entorn, però també poden plantejar altres qüestions d'importància ciutadana.

La consulta popular "Com vols que sigui la Rambla?" la va convocar l'Assemblea Veïnal per una Rambla Democràtica per aconseguir un procés realment participatiu. Creuen que cal un canvi en la manera com es prenen les decisions, per obrir-les a la ciutadania. Tot i que la consulta no és vinculant, les diverses entitats organitzadores creuen que l'Ajuntament l'haurà de tenir molt en compte.

22 i 23 d'abril, la votació

Una comissió d'avaluació integrada per representants de les entitats veïnals convocants, les organitzacions que donen suport a la convocatòria i personalitats qualificades seleccionarà les principals propostes per poder-les sotmetre a votació. Les propostes podran ser defensades pels seus autors. La votació ciutadana es farà els dies 22 i 23 d'abril, Sant Jordi. Podrà votar tothom, ciutadans i també visitants. Però els resultats es ponderaran en funció de la proximitat. El vot dels veïns de la Rambla tindrà un pes del 51%. Els vots dels veïns de les zones immediates: Raval i barri Gòtic, un 30%. I els vots de la resta dels barcelonins, un 16%. El vot dels ciutadans de la resta del món, és a dir els turistes, tindrà un pes del 3% en la valoració dels resultats.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut