Kandahar

Detenen un soldat nord-americà que sembla que ha disparat contra civils a l'Afganistan i ha mort 16 persones

Les forces de l'OTAN desplegades a l'Afganistan han detingut un dels seus propis homes. Es tracta d'un soldat nord-americà que sembla que ha obert foc contra un grup de civils a Kandahar, als afores d'una base militar. No se sap per què el soldat ha decidit disparar, però algunes fonts parlen de fins a 16 morts, entre els quals hi havia nens. La missió de l'OTAN no ha confirmat la xifra i s'ha limitat a explicar en un comunicat que hi ha hagut un "incident que ha desembocat en la mort d'afganesos". El text no indica què ha motivat els fets, però assegura que obrirà una investigació.

RedaccióActualitzat
El comandament de l'OTAN a l'Afganistan (ISFA) ha reconegut en un comunicat que han detingut un soldat nord-americà. El text, però, no explica els fets sinó que es limita a apuntar que hi ha hagut "un incident que ha desembocat en la mort d'afganesos" a Kandahar.

Les autoritats locals afganeses asseguren que el soldat ha obert foc contra civils i que els seus trets han causat almenys 16 morts. Entre les víctimes hi hauria nens petits. Algunes mitjans internacionals afirmen que el soldat ha tingut una crisi per una situació d'estrès.

L'Aliança Atlàntica ha lamentat els fets i ha assegura que obrirà una investigació.

Aquest fet es produeix enmig d'un fort clima antinord-americà a l'Afganistan després de la crema d'exemplars de l'Alcorà per part de soldats dels Estats Units en una base militar. Una trentena de persones van morir en la repressió de les manifestacions de protesta per la profanació del llibre sagrat de l'Islam, que el comandament nord-americà va atribuir a "un equívoc".
Anar al contingut