El secretari general de la UGT, Cándido Méndez, i el de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, en una imatge d'arxiu
El secretari general de la UGT, Cándido Méndez, i el de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, en una imatge d'arxiu
Madrid

Comissions Obreres i UGT convoquen una vaga general el 29 de març en contra de la reforma laboral

Els sindicats majoritaris aniran a la vaga contra la reforma laboral. Només unes hores després que el Congrés dels Diputats donés el vistiplau al projecte de llei, CCOO i UGT endureixen les mobilitzacions. Les cúpules de les dues centrals s'han reunit aquest divendres i han donat el tret de sortida a la vaga general. Serà el dijous 29 de març.

RedaccióActualitzat
Un cop aprovada la reforma laboral al Congrés, els sindicats creuen que ha arribat el moment d'endurir les protestes. I això es tradueix en una vaga general.

Les cúpules de les dues centrals s'han reunit aquests divendres i han certificat l'aturada pel dijous 29 de març. El Consell Confederal de CCOO i el Comitè Federal d'UGT, màxim òrgans entre congressos, ha aprovat per unanimitat convocar la vaga general contra la reforma laboral.

L'aturada coincideix amb la vaga general que ja s'ha convocat al País Basc, Navarra i Galícia.

Mobilitzacions en augment

La vaga arriba després d'esgotar el termini per negociar que van marcar els sindicats, l'endemà de la convalidació del decret al Congrés dels Diputats. La llei entra ara en tràmit parlamentari, on encara es pot modificar. Els representants dels treballadors, però, se senten carregats de raons pel silenci del govern de Mariano Rajoy, que no va respondre a les dues cartes on demanaven diàleg per suavitzar els aspectes més agressius de la reforma.

Diumenge, hi ha 60 manifestacions convocades a tot l'Estat contra la reforma. A Catalunya, se'n faran a les quatre capitals de província i a Tortosa.

Els sindicats estan convençuts que aconseguiran guanyar la batalla contra una reforma que consideren inútil, injusta i ineficaç.

Anar al contingut