L'Arboç

Bars de l'Arboç fan servir un tapa de vàter de terrassa per denunciar la pujada de preu

Una vintena de bars de l'Arboç fan servir aquests dies una tapa de vàter com a terrassa portàtil per atendre els clients a l'exterior. És la peculiar manera de protestar contra les noves tarifes per tenir una terrassa a la via pública, que s'han encarit més del 1.200%. L'augment de taxes ha generat molt malestar i, de fet, dissabte hi haurà una reunió entre l'Ajuntament i els bars.

RedaccióActualitzat
La majoria de propietaris de bars de l'Arboç consideren abusiu l'augment de taxes muncipals i han decidit temporalment desmuntar la paradeta. Per això han optat per fer servir un tapa de vàter i penjar a la porta el cartell "Anul·lada la terrassa per abús de l'Ajuntament, preguem disculpes".

El consistori assegura que cada bar paga actualment 5 cèntims d'euro al dia per tenir la terrassa i que, a partir d'ara, hauran d'abonar al voltant d'un euro, que és "més lògic".

Feia 10 anys que no es tocava la taxa d'ocupació de la via pública, i, ara, l'Ajuntament ha decidit apujar el preu del metre quadrat de 5 cèntims a 25. A més, els dies de fira es cobraran a banda i, per festes, es pagarà el doble. Els hotelers asseguren que haurien de duplicar el nombre de clients per poder afrontar la despesa.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut