Imatge d'arxiu
Per fer front a l'increment de visites per la grip, l'Hospital de Bellvitge reobrirà dilluns 26 llits que estaven tancats.
Barcelona

L'Hospital de Bellvitge ajorna una desena d'operacions desbordat per l'epidèmia de grip

L'Hospital de Bellvitge ha hagut d'ajornar aquest divendres una desena d'operacions desbordat per l'epidèmia de grip. Segons fonts del centre hospitalari, aquests últims dies hi ha hagut un augment de casos de la grip que, sumats a la reducció de llits per les retallades, ha fet que aquest divendres es col·lapsessin els serveis d'urgències.

ACNActualitzat
Els principals afectats per la grip són la gent gran. Per aquest motiu i per estabilitzar els pacients s'han reprogramat per la setmana que ve una desena d'operacions, incloses algunes de malalts de càncer. Entre aquestes intervencions, destaca la d'una dona amb set tumors, que serà operada dimarts.

Per poder fer front a l'increment de visites per la grip, l'Hospital de Bellvitge reobrirà dilluns 26 llits que estaven tancats per poder garantir l'ingrés dels pacients que tenen operació programada. L'Hospital de la Vall d'Hebron ja ha reobert 113 llits i l'Hospital Germans Trias va obrir el cap de setmana passat una vintena de llits com a solució davant l'augment de pacients.

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha assegurat en una entrevista a Catalunya Ràdio que no hi ha serveis tancats a causa de les retallades, sinó que les direccions de cada hospital decideixen de forma autònoma quants recursos posa a disposició de l'activitat assistencial segons les necessitats.

Ruiz ha constatat que l'epidèmia de la grip remet i ha situat els malalts crònics com "el gran problema" del sistema sanitari català. "A això volem donar resposta i aquest és el canvi de model sanitari que estem introduint i plantejant", ha dit, donant més protagonisme a l'atenció primària.
Anar al contingut