Dos participants de la Campus Party, a València, en una imatge d'arxiu. (Font: EFE)
Els participants de la Campus Party disposen de grans amplades de banda. (Font: EFE)
València

La Campus Party deixa València per culpa de la crisi

La imatge de "geeks" amb els ordinadors connectats a velocitats molt altes no es repetirà a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, com a mínim aquest any. La Campus Party deixa la ciutat i ja està negociant la nova ubicació. Després d'11 anys al País Valencià, els organitzadors de l'esdeveniment han confirmat que la crisi ls ha portat a canviar d'escenari.

RedaccióActualitzat
Paco Ragageles, un dels tres fundadors de la Campus Party, ha informat a través del seu blog del canvi d'ubicació per la crisi econòmica "que afecta moltíssim" el País Valencià. Segons explica, els organitzadors i la Generalitat Valenciana estan negociant la rescissió "d'una manera raonable" del contracte que els vinculava durant 4 anys. L'acord es va firmar el 30 d'abril de l'any passat i tenia un import global de 6,2 milions com a màxim, que cada any s'havia d'ajustar al cost real.

En el mateix post, en què l'autor reivindica que la Campus Party es faci a Espanya per potenciar la innovació, Ragageles afegeix que hi ha negociacions obertes i avançades amb dues ciutats "més grans que València" i confia que d'aquí a 15 dies ja s'hagi confirmat la nova seu de la festa cibernètica. En l'edició del juliol del 2011, la Campus Party va reunir 6.500 persones a l'Àgora.

El tema s'ha convertit en "trending topic" a Twitter. La Campus Party també es fa al Brasil i a Colòmbia i prepara l'aterratge a Mèxic i a Sillicon Valley.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut