20.000 persones, segons els organitzadors; 15.000, segons la Policia Municipal
20.000 persones, segons els organitzadors; 15.000, segons la Policia Municipal
Bilbao

Multitudinària manifestació a Bilbao contra les retallades i la reforma laboral

Els sindicats ELA, LAB i una vintena d'organitzacions socials i sindicals han convocat la multitudinària manifestació, que ha recorregut, dissabte a la tarda, els carrers de Bilbao en protesta contra les retallades i la reforma laboral i en defensa dels drets dels treballadors. Segons els organitzadors, la marxa ha congregat més de 20.000 persones. Segons la Policia Municipal, no han arribat a 15.000. En tot cas, una bona representació de la societat basca ha dit, tal com es podia llegir a la pancarta de capçalera, Mugi gaitezen geure eskubideen alde (Mobilitzats pels nostres drets).

RedaccióActualitzat
Al llarg de la manifestació s'han corejat diversos lemes en contra tant de les retallades practicades pels governs central i basc com a favor de la vaga general convocada pels sindicats nacionalistes per al pròxim 29 de març al País Basc i Navarra, en protesta per la reforma laboral aprovada pel govern de Mariano Rajoy.

D'esquena als ciutadans


En declaracions als mitjans, tant el secretari general d'ELA, Adolfo Muñoz, com la secretària general de LAB, Ainhoa ​​Etxaide han coincidit en la importància d'aquesta manifestació, interpretada com una avantsala de més mobilitzacions i l'esmentada vaga general. Muñoz ha assegurat que els "poders polític i econòmic no volen un acord amb el moviment sindical", que actualment "s'estan traspassant totes les línies hagudes i per haver" i que davant d'aquest "atac sistemàtic" contra els drets socials i laborals només hi pot haver una "gran mobilització social".

Etxaide, per la seva banda, ha recalcat que no ha estat la crisi la que ha tret drets, sinó els governs amb les seves retallades "sistemàtiques". Ha criticat que els polítics s'hagin "alineat" amb el capital per afrontar la crisi en comptes de protegir la majoria social, i ha destacat la importància de la marxa davant d'unes administracions que, segons ha dit, han donat l'"esquena" als ciutadans.

Anar al contingut