La vaga de TMB està convocada pels quatre dies del Mobile World Congress.
La vaga de TMB està convocada pels quatre dies del Mobile World Congress.
Barcelona

Els treballadors d'autobusos de TMB reconeixen avenços però els veuen insuficients

Els treballadors d'autobusos de TMB reconeixen que l'última oferta que els ha fet l'empresa suposa un avenç en la negociació però creuen que encara és insuficient per arribar a un acord. Les dues parts continuen reunides sota la mediació de la Generalitat per trobar un acord que permeti desconvocar la vaga de la setmana que ve.

RedaccióActualitzat
L'empresa ofereix als treballadors ampliar el conveni actual fins al 2015 però congelant el salari i, a més, es comprometen a pagar-los els endarreriments a partir del 2013. El comitè d'empresa valora la proposta com un pas endavant en les negociacions però creu que encara és insuficient perquè, assegura, no tenen garanties de cobrament.

La reunió entre els representants de la direcció i dels treballadors de TMB ha fet un recés per valorar la proposta i s'ha reprès. Les dues parts continuen reunides amb la mediació de la Generalitat per intentar arribar a un acord que permeti desconvocar l'aturada convocada coincidint amb el Mobile World Congress.

Les reunions arriben l'endemà de la reunió entre la direcció de TMB i el comitè de vaga de metro, que, després de sis hores, mantenien les discrepàncies. Entre altres mesures que els treballadors rebutgen, l'empresa els proposa pagar-los els endarreriments en un període de 3 anys. La direcció, per la seva banda, considera inassumibles els increments salarials proposats pels sindicats.

En la mateixa situació hi ha els treballadors d'autobusos, que fan negociacions separades i també tenen reunió aquest dimecres, com els seus companys del metro.

L'objectiu de l'empresa és evitar una vaga el 27 de febrer, data en què comença el Mobile World Congress. Els representants dels treballadors recorden, però, que no és possible un acord per separat dels dos col·lectius. És a dir, que la desconvocatòria de la vaga de la setmana que ve passa perquè hi hagi acord amb els treballadors de metro i d'autobús.

Durant el mes de gener, els empleats de TMB ja van fer parades de protesta, com la que va reunir 3.000 empleats en contra de les retallades i l'augment de tarifes.

Anar al contingut