Imatge dels enfrontaments entre la policia i els estudiants aquests dies a València (Foto: EFE)
Imatge dels enfrontaments entre la policia i els estudiants aquests dies a València (Foto: EFE)
València

El cap de la policia es refereix als estudiants que protesten a València com "l'enemic"

El cap superior de la Policia Nacional al País Valencià, Antonio Moreno, ha dit, en roda de premsa que els agents s'han vist obligats a utilitzar la força a les concentracions d'estudiants davant de l'"agressivitat" dels manifestants i ha apuntat que l'autoritat judicial haurà d'avaluar si ha estat una resposta proporcional o no. Moreno no ha volgut quantificar el nombre d'agents que estan intervenint en aquestes protestes i ho ha justificat dient que "no és prudent revelar a l'enemic quines són les meves forces".

RedaccióActualitzat
Mentrestant, la Confederació Espanyola de Policia (CEP) ha assegurat que la tasca de la Unitat d'Intervenció Policial durant les concentracions de protesta a València ha estat "impecable", des del punt de vista de l'ordre públic i dels principis bàsics d'actuació que regeixen el treball policial. La CEP nega que hi hagi hagut "càrregues" contra els estudiants en la primera de les concentracions davant l'IES Lluís Vives, sinó que la policia "únicament ha procedit a alliberar el carrer, aixecant els joves que impedien la lliure circulació de persones i vehicles".

Segons la CEP, sense ni tan sols haver començat el desallotjament dels concentrats, aquests "van insultar i escopir als policies, cridant consignes com 'Vosaltres, feixistes, sou els terroristes' o 'La policia, tortura i assassina'". Segons la policia, aquestes frases "tenen una clara connotació, com a mínim, injuriosa i calumniosa".

En aquest sentit, la confederació fa una crida "als qui, volent defensar allò que els sembli just, en matèria educativa o qualsevol altre àmbit, tinguin clar que hi ha determinats límits que no s'han de traspassar. Entre aquests límits, el de l'insult, la violència o la negativa a seguir les indicacions de la Policia".

"El que s'ha de tenir en compte és que tant dret tenen els que es manifesten i concentren a fer-ho com la resta de ciutadans a poder realitzar les seves activitats ordinàries sense haver de suportar les molèsties de qui, al marge dels motius de les seves reivindicacions, han de respectar els drets de la resta de valencians", diu el comunicat del CEP, que afegeix que sempre que es produeix una intervenció policial en matèria d'ordre públic, "'s'avisa prèviament als concentrats, poc abans de carregar o desallotjar-los", de manera que qui es queda allà mateix "s'exposa als problemes propis d'intervencions, en les quals hi ha carreres, ensopegades, empentes, nervis i tensió".

Anar al contingut